به گزارش قدس آنلاین، پیمان حصادی با اشاره به سطح کشت چغندرقند در سال گذشته، اظهار کرد: کشت بهاره ۹۱ هزار و ۷۱۵ هکتار و کشت پاییزه ۲۱ هزار و ۳۲۳ هکتار که در مجموع در ۱۱۳هزار و ۳۸ هکتار کشت انجام شد از این میزان کشت بهاره پنج میلیون ۳۵۷ هزار تن و پاییزه ۱ میلیون و ۴۳۹ هزار تن جمع آن ۶ میلیون و ۷۹۷ هزار تن چغندرقند تولید و از چغندرقند کشت پاییزه چیزی معادل ۱۷۹ هزار تن شکر تولید میشود.
این مقام مسئول حجم شکر چغندری بهاره را ۷۳۳ هزار و ۹۶۰ تن و پاییزه ۱۵۹ هزار و ۸۳۷ تن اعلام کرد و افزود: در سال گذشته در ۸۴هزار ۶۸۸ هکتار نیشکر کشت شد که تا به امروز ۵ میلیون و ۲۷۶ هزار تن تولید داشتیم که از این حجم ۵۱۸ هزار تن شکر تولید شد.
به گفته مجری طرج چغندرقند وزارت کشاورزی؛ جمع کل شکر تولیدی نیشکری و چغندری تاکنون یک میلیون و ۴۱۱ هزار تن بوده است.
حصادی با تاکید بر اینکه برداشت نیشکر همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: تولید ادامه دارد و پیشبینی میشود که شکر تولیدی به یک میلیون و ۴۴۰ هزار تن برسد.
وی در پاسخ به این پرسش که میزان مصرف شکر در کشور چقدر است و سالیانه چقدر شکر وارد میکنیم؟ گفت: مصرف سالیانه شکر در کشور حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن است و از آنجایی که تولید حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن است باید چیزی حدود ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار تن شکر وارد کنیم؛ امسال تاکنون در۸۱ هزار هکتار قرارداد کشت چغندرقند بستهایم.
این مقام مسئول با اشاره به تعیین قیمت خرید تضمینی چغندرقند، اضافه کرد: باتوجه به افزایش هزینه تولید و باهدف ایجاد رضایتمندی بیشتر در بین چغندرکاران با موافقت صنعت و سرپرست وزارت کشاورزی و شورای قیمتگذاری در ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، قیمت هر کیلو چغندر بهاره را از کیلویی دو هزار و ۲۷۰ تومان با ۲۳ درصد افزایش قیمت به دو هزار و ۸۰۰ تومان رساندیم؛ همچنین قیمت چغندر پاییزه از دو هزار و ۲۰۰ تومان با ۲۱ درصد افزایش نرخ کیلویی دو هزار و ۷۰۰ تومان خریداری کردیم؛ جوایز تحویل هم شامل ۲۰ کیلو تفاله خشک و دو کیلو قند و شکر است که مانند سالهای گذشته به کشاورزان پرداخت میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا خرید چغندرقند کیلویی دو هزار و ۸۰۰ تومان میتوانند هزینههای کشاورزان را جبران کند؟ گفت: دو هزار و ۸۰۰ تومان نرخ خرید چغندرقندر با عیار ۱۶ است و اگر کشاورزی چغندری با عیار بالاتر داشته باشد به ازای هر عیار کیلویی ۲۰۰ تومان به این نرخ اضافه میشود خراسانیها چغندرقند با عیار ۱۸، ۱۹ و ۲۰ دارند که تولیدشان بالای سه هزار و ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان خریداری میشود.
همچنین در این رابطه داود فکوریَ، رییس اتحادیه سوپرمارکتداران با بیان اینکه روند سابق مصرف قند و شکر ادامه دارد، ابراز کرد: قند کیلویی ۳۴ تا ۳۵ هزار تومان و شکر کیلویی ۲۷ هزار تومان بفروش میرسد این در حالیست که قیمت شکر دولتی ۲۳ هزار و ۲۳۰ تومان است؛ اما در حال حاضر شرکت بازرگانی دولتی شکر با نرخ دولتی در بازار عرضه نکرده است و شکر دولتی در بازار موجود نیست.
به گفته وی، قیمت شکر در ماههای اخیر تغییر نکرده است.
نظر شما